Шест партии не са допуснати за участие в изборите на 4-ти

...
Шест партии не са допуснати за участие в изборите на 4-ти
Коментари Харесай

ЦИК отказа регистрация на 6 партии. Други 5 са под въпрос

Шест партии не са позволени за присъединяване в изборите на 4-ти април. Това са " България на труда и разсъдъка ", " Национално придвижване за непоклатимост и напредък "  /НДСВ/, " Бригада ", Движение " Напред България ", " Съюз за отечеството "  и " Средна Европейска класа ". Отказите са поради липса на документи, непълноти и показани подписи без електронен вид, изясни представителят на ЦИК Таня Цанева. Отхвърлените ще могат в 3-дневен период да апелират решението на ЦИК. 

Срокът за подаване на документи за ригестрация в Централната изборна комисия завърши на 17 януари, като общо 31 партии и 8 обединения съумяха да внесат в точния момент своите документи.

Пет са партиите, за които към момента не е завършила инспекцията в ЦИК и за които има възможност да не бъдат регистрирани. Това са " Директна народна власт ", " Нация ", " Чест ", " Нова народна власт "  и " Свобода ". Проверяват се и документите на две обединения, импортирани в последните часове преди крайния период. 

ЦИК е издала инструкции да бъдат имунизирани освен хората, които ще бъдат препоръчани за членове на секционните изборни комисии, само че и запасите, от които вероятно да бъдат образувани екипи за мобилните секции, предопределени за гласоподаване на хората под карантина. Избирателната комисия към момента не е излязла с решение дали ще бъдат имунизирани членовете на преносимите изборни секции. Марияна Николова е новият вицепремиер, виновен за присъединяване на Министерския съвет в изборите. Към момента въпросът със съхранението и стопанисването на машините за гласоподаване, остава неуреден. Дотогава те са отговорност на доставчика, прецизират от ЦИК. 

На 22 февруари изтича срокът, в който печатните медии, онлайн новинарските услуги и електронните медии, като се изключи БНР и Българска национална телевизия, би трябвало да показват своите условия и цени, цени, които ще бъдат предлагани на партиите, обединенията и инициативните комитети в предизборната акция би трябвало да бъдат показани на ЦИК и Сметната палата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР